No events

ROMANJE ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV - 2019

IMG 2990a

Tokrat smo se župnijski sodelavce in tudi nekateri ostali verniki namenili na romarsko pot na Brezje k Mariji Pomagaj. Pričakala nas je Gorenjska obsijana s soncem in čudovitim pogledom na Triglav in ostale vrhove. Po darovani romarski sv. maši smo si ogledali še Avsenikov muzej v Begunjah. Pot nas je nadalje vodila v Ljubljano k sv. Petru in nato še Prihovo v Marijino svetišče.

BREZJE

 

BEGUNJE

 

LJUBLJANA - SVETI PETER

 

PRIHOVA

 

Rožnovenska nedelja in predstavitev birmancev

PA060008

Mesec oktober nas vedno znova vabi k molitvi rožnega venca. Pri verouku smo si letos postavili vprašanje, kako veroučencem približati molitev rožnega venca. Prav zaradi tega smo ob razlagi vsebine in načina molitve izdelali rožni venec. Na rožnovensko nedeljo smo ga blagoslovili pri maši in ga v cerkvi dvignili nad oltar, da nas bo ves mesec spominjal na obljubo, da bomo vsak dan zmolili vsaj eno desetko rožnega venca.

To nedeljo so se tudi predstavili devetošolci, ki bodo v tem šolskem letu pristopili k zakramentu svete birme. Molimo zanje, da bi jim Gospod dal dovolj milosti in moči, da bi na poti za Njim zmogli vztrajno in pogumno hoditi.

 

Romanje na Ptujsko Goro 2019

20190915 062337

Tradicionalno romanje župljanov ptujskih župnij na Ptujsko Goro v septembru 2019 na 24. nedeljo med letom.