Žegnanjska nedelja in zlatomašnik

IMG 7186a

Ob prazniku sv. Petra in Pavla smo obhajali tudi zlato mašo p. Tarzicija Kolenka. Pri maši so sodelovali različni zbori pod vodstvom prof. Petra Gojkoška. P. Tarzicij ima velike zasluge pri gradnji naše cerkve. Slike si lahko ogledate v galeriji.

Podoba sv. Janeza Krstnika

Cerkev sv. Petra in Pavla na Ptuju je 24. junija 2018 pridobila še eno novo umetniško stvaritev. Prizor sv. Janeza Krstnika, ki krščuje Jagnje Božje, je naslikana v digitalni tehniki ter natiskana na kappa ploščo.

JanezKrstnik2018color

Weiterlesen...

Šmarnična pobožnost 2018

 

20180508 192300

 

V Marijinem mesecu maju, smo letos pri šmarnicah, spoznali slovenskega svetniškega kandidata, škofa med indijanci, Friderika Irenejo Baraga. Preko zgodb o njegovem življenju, smo spoznavali, kako se Friderik nikoli ni nehal razdajati za indijance, da bi jim pomagal, da bi lahko spoznali Jezusa. Njegov zgled naj spodbuja tudi vse nas, da bomo radi darovali svoje moči za Gospoda. Ob tem hvala Mariji Šenica in Mileni Cestnik, ki sta prevzeli vodenje in animiranje šmarnične pobožnosti v Spuhlji in pri sv. Roku. Šmarnično pobožnost smo zaključili s piknikom v soboto, 2. junija pri sv. Roku. Kljub temu, da nam je malo nagajal dež, smo se imeli lepo. Šmarničarji so bili za njihovo pridnost in vztrajnost nagrajeni, prav tako so priznanja in nagrade dobili najbolj vestni ministranti letošnjega leta. Hvala animatorjem pri pripravi piknika. 

prvo sveto obhajilo 2018

 

BK2Q0440

 

V nedeljo, 27. maja smo imeli v naši župniji slovesnost prvega svetega obhajila. 29 prvoobhajncev je v svoje srce, prvič prejelo Jezusa. Molimo zanje, da bi zmogli Jezusa, pod podobo kruha, v svoja srca, vedno prejemati tako žarečih in veselih src, kot danes. Hvala tudi vsem, ki ste pomagali pri izvedbi prvega svetega obhajila.