No events

Vizitacija ptujskih župnij

vizitacija2019 004

Mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl je 16. in 17. februarja 2019 opravil kanonično vizitacijo v vseh treh ptujskih župnijah. Času vizitacije si je vzel čas za srečevanje in pogovor z verniki, predstavniki družbenega in političnega življenja ter vzgojno izobraževalnih ustanov kakor gospodarstveniki. V vseh treh župnijah je tudi daroval nedeljsko sv. mašo.

Božično romanje

jaslicarji2018 018

V božični osmini smo organizirali romanje jasličarjev in župnijski sodelavcev. Pot nas je vodila v Stično, kjer nas je sprejel naš rojak p.Niko Aracki. Ogledali smo si veličastne jaslice, ki se razpostirajo na polovici cerkvene ladje in so polne prizorov iz starih časov samostana Stične in okolice. Po sveti maši, kosilu in ogledu dela samostana, smo pot nadaljevali v cerkev na Rakovniku v Ljubljani. Ob vstopu v cerkev smo bili vsi navdušeni nad čudovito okrasitvijo notranjosti, oltarja in samih jaslic. 
Ob občudovanju lepo izdelanih jaslic, smo še globlje doživeli Božjo ljubezen, ki se je razodela v novorojenem Odrešeniku.

 

Božič 2018

PC250009

OTROŠKA POLNOČNICA

Ob 21. uri je bila otroška polnočnica, pri kateri so uvodno božično zgodbo skupaj s katehistinjo Karmen pripravili veroučenci 7 razreda . Pri maši je sodeloval župnijski otroški pevski zbor pod vodstvom Tine, spremljal pa jih je orkester zasebne glasbene šole tukajšnega samostana pod taktirko ranvnateljice Lije. Med mašo so sodelovali tudi letošnji prvoobhajanci.

POLNOČNICA

Tradicionalno polnočnico je ob somaševanju duhovnikov p. Janeza in p.Milana daroval provincial minortiske province p.Igor Salmič. Prepeval je župnijski pevski zbor pod vodstvom mladega organista Mihaela Cepa.

BLAGOSLOV OTROK NA BOŽIČ

V jaslicah imamo otroka - Boga, ki ga vsi občudujemo in pogledujejo z občudovanjem. Jezus je tudi pozneje dajal za vzgled otroke. Kdor bo njim podoben, bo deležen nebeškega kraljestva. Tako je lepa navada, da pri jaslicah na božič blagoslovimo otroke in jim podarimo majhnega Jezusa, ki jih naj blagoslavlja na njihovi poti odraščanja v družini.

TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT

Na Božič zvečer je bil v cerkvi tradicionalni koncert Zbora sv. Viktorina Ptujskega ob sodelovanju z godalnim sektetom ZGŠ sv. Petra in Pavla na Ptuju. 

TRIKRALJEVSKA AKCIJA KOLEDNIKOV IZ NAŠE ŽUPNIJE

Mladi in otroci vsako leto z navdušenjem po božiču obiščejo domove po župniji. Kot trije kralji oznanjajo rojstvo Novorojenega in zbirajo denar za otroke v misijonskih deželah. Letos so z vašo radodarnostjo zbrali nekaj več kot 2000 eur, ki bodo poslani na misijonsko središče za pomoč v misijonih. Iskrena hvala.

 

Adventne delavnice - dec_18

IMG 20181208 101108

V sobotni adventni delavnici so otroci pod mentorstvom animatorjev izdelovali božično - novoletne voščilnice. Dobite jih lahko v nedeljo po sv. maši. Vaš dar je namenjen za potrebe misijonov.