• Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

Na nedeljo po prazniku svetega Roka, evropskega romarja in zavetnika zoper kužne bolezni, smo pri cerkvi svetega Roka na Bregu obhajali Rokovo nedeljo in 8. praznik Četrtne skupnosti Breg - Turnišče.

Pri sveti maši, ki smo jo obhajali zunaj pred cerkvijo nas je nagovoril p. Andrej Mohorčič, župnik sodelavec na Ptujski Gori, prepeval je župnijski pevski zbor pod glasbeno spremljavo Ane Glušič. Pozdravno pesem o svetem Roku so nam zapeli skupina hajdinski pod vodstvom Janka Kirbiš.

 

Na slovesni praznik apostolov Petra in Pavla, ki sta zavetnika minoritskega samostana in cerkve, je bila zvečer slovesna sv. maša. Obhajali smo zlato mašo p. Franca Meška, srebrno mašo p. Andreja Feguša in 40 let duhovništva p. Janka Gašpariča.

Sv. mašo je vodil p. Andrej Feguš ob somaševanju sobratov - generalni asistent za Srednjo Evropo p. Igor Salmič, prov. minister p. Milan Kos, dekan g. Marjan Fesel ter predvsem minoritski sobratje. Pri maši je prepeval župnijski pevski zbor in otroški zborček. Na orgle je igral prof. Luka Gojkošek.

Po maši je sledila pogostitev in druženje na samostanskem dvorišču. Vsem slavljencem želimo še na mnoga leta in naj jim Bog podari še veliko zdravja in moči.

Zopet se nas je zbralo lepo število mladih in manj mladih pri šmarničnih pobožnostih.

Ob branju svetopisemskih zgodb, o molitvi rožnega venca, litanij in petja, ter sproščenega pogovora je čas hitro potekal. Naš Marijin oltar je bil obdan s cvetjem, svečami in risbicami, ki so jih narisali mladi.

Ob koncu pa smo se zahvalili Jezusu, naši materi Mariji in patru Andreju za obiske, ter drug drugemu za lepo sodelovanje. Od dobrem pecivu in soku smo prijetno poklepetali.

Poslovili smo se z  Marijino pesmijo, ki nas je spremljala proti domu.

Mara Šenica

Na binkoštno nedeljo - 28.5.2023, je bil za našo župnijo nadvse prazničen dan. V cerkvi je zavel pravi mali vihar mladosti, nežnosti in lepote. K prvemu svetemu obhajilu je ta dan pristopilo 31 otrok, ki so se skozi veroučno leto pripravljali na ta, za njih poseben dan.

4.maja se Cerkev spominja in obhaja god svetega mučenca Florijana, ki velja za zavetnika gasilcev. Njegov spomin smo z navzočnostjo in sodelovanjem gasilcev in gasilk pri bogoslužju, praznovali na prvo nedeljo v maju. Pri sveti maši smo najprej prisluhnili Božji besedi, se zahvalili in priporočili nebeškemu zavetniku za varstvo in pomoč v boju zoper časni in večni ogenj, prejeli Božji blagoslov ter se po maši v prijetnem druženju v minoritski kleti zadržali ob dobrotah bratske mize.

Župnija

Minoritski trg 1
2250 Ptuj – Slovenija
059 073 000
zupnija@kloster.si
TRR: SI56 0420 2000 3317 434
Župnik: p. Andrej Sotler

Duhovniki

Duhovniki, ki delujejo v ptujskih župnijah:
p. Andrej Feguš,
p. Matei Sentes,
p. Milan Kos,
p. Janez Žurman,
p. Marjan Cafuta,
p. Andrej Sotler,
p. Janko Gašparič,
p. Franc Meško.

Uradne ure v pisarni župnije

Vsak dan po jutranji in večerni sveti maši ter v ponedeljek in petek od 10. do 12. ure.
Telefonska številke pisarne:
059 073 000