Na prvo nedeljo v avgustu smo se poslovili od prov. ministra p. Igorja Salmiča, ki odhaja v Rim, ker je bil izvoljen za generalnega asistenta Srednje Evrope. Ob koncu maše so se p. Igorju zahvalili za njegovo pomoč tukajšni župnik p. Milan Kos, v imenu župljanov pa član župnijskega sveta Janko Čuš. V govoru je povedal:

Spoštovani provincialni minister in dragi p. Igor

ko, ste v letu 2018 od p. Milana prevzeli vodenje slovenske minoritske province ste postali del naše župnije.
Farani smo vas z veseljem sprejeli saj ste in še vedno izžarevate iskreno veselje, veselje do življenja, veselje do druženja in predvsem skromnost v vseh vaših dejanjih.
Z velikim zanimanjem smo poslušali vaše pridige, ki so bile na vam svojsten način prav posebne, večkrat kompleksno božjo besedo ste znali na strokovni način prevesti v nam povsem razumljiv jezik. Prilike in prispodobe iz božje besede ste nam znali približati oz. prenesti v naša življenja, v naše delo.
In ker je pri nas nekako že v navadi, da se tudi provincial vključi v delo župnije ste prevzeli mladinsko pastoralo.
Sprva ste vodili dve skupini mladincev, tako imenovani mlajšo in starejšo skupino. To delo ste z veliko vnemo in entuzijazmom opravljali, vse dokler nas ni "ta presneti" Covid virus izoliral in prisilil, da se je dotlej pestro družabno življenje v naši župniji moralo umakniti za zidove naših domov.
No pa ste s starejšo skupino vseeno na sodoben način z uporabo interneta in ostale "šare" vseeno občasno sklicevali "Zoom" mladinska srečanja.
Pri svojem pastoralnem delu ste se trudili ozaveščat in spreobračat naše vrle mladince, ti pa so se trudili po svoje. - Tudi oni so hoteli spreobrniti vas.
Iz vam ljube zelene so vas spreobrnili v vijolično, no vsaj na zunaj, (srce še vedno bije za ……)
Znali pa ste tudi poprijet za vsakršno fizično delo, farani se vas bodo spomnili, ko ste z mladino prenašali gasilske mize po samostanskem dvorišču ob farnem žegnanju.
V veliko veselje mi je tudi da s farani delim najino skupno izkušnjo, ko ste ob neki priliki v vinogradu, želeli opravljati tudi najtežje fizično delo tega dne.
Farani smo vam hvaležni za trenutke, ki smo jih smeli preživeti z vami, za globoke misli, ki ste nam jin namenili
pa tudi za šale, ki ste jih delili z nami.
Na vaši novi poti vam želimo obilo uspeha, želimo si, da bi ostali povezani z nami v svojih mislih in molitvah, naj vas tudi v Rimu spremlja Božji blagoslov.

Župnija

Minoritski trg 1
2250 Ptuj – Slovenija
059 073 000
zupnija@kloster.si
TRR: SI56 0420 2000 3317 434
Župnik: p.Milan Kos

Duhovniki

Duhovniki, ki delujejo v ptujskih župnijah:
p. Andrej Feguš,
p. Matei Sentes,
p. Milan Kos,
p. Janez Žurman,
p. Marjan Cafuta,
p. Danilo Holc,
p. Franc Meško.

Uradne ure v pisarni župnije

Vsak dan po jutranji in večerni sveti maši ter v ponedeljek in petek od 10. do 12. ure.
Telefonska številke pisarne:
059 073 000