• Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

V nedeljo, 6.11. smo obhajali zahvalno nedeljo. To pa ni bil le dan zahvale za gmotne dobrine in sadove zemlje, ampak ob navzočnosti zakonskih jubilantov, predvsem zahvala za blagoslov skupnega življenja,.. Bil je to dan hvaležnosti za zvestobo, potrpežljivost, podarjanje in služenje v moči zakramenta svetega zakona.
Ob nedeljski božji besedi smo razmišljali kaj vemo o svetem zakonu: da je neločljiv, da je doživljenjska vez ene žene in enega moža, da je prostor odprt za novo življenje.. Kar sledi tudi iz besed privolitve pri sklenitvi zakona, ko si zaročenca medsebojno obljubita: zvestobo, spoštovanje in ljubezen za vse dni svojega življenja. Vse do smrti.
Bog je ustvaril človeka, ker je želel imeti nekoga, kateremu bo lahko izkazoval svojo ljubezen, svojo skrb, naklonjenost, hkrati pa je želel, da bi ga mi posnemali v medsebojnem izkazovanju ljubezni, skrbi, naklonjenosti,.. Zakonski jubilanti, med katerimi je bil par, ki praznuje 55 let skupne poti, 8 zlatoporočencev in 10 mlajših parov, so priče izpolnjevanja tega Božjega naročila v življenju. Zelo smo jim hvaležni za to pričevanje.
Ob sklepu maše smo zapeli zahvalno pesem. Nato pa smo se zakonskimi jubilanti, pevci, ki so obogatili sveto bogoslužje, bratje iz samostana in sodelavke Karitas, ki so nas postregle, v minoritski kleti zadržali ob skupni mizi in nazdravili še na mnoga skupna leta.

Dragi zakonski jubilanti, Bog vas živi še mnoga leta in ostanite priče Božje in medsebojne ljubezni med nami.

 

Župnija

Minoritski trg 1
2250 Ptuj – Slovenija
059 073 000
zupnija@kloster.si
TRR: SI56 0420 2000 3317 434
Župnik: p. Andrej Sotler

Duhovniki

Duhovniki, ki delujejo v ptujskih župnijah:
p. Andrej Feguš,
p. Matei Sentes,
p. Milan Kos,
p. Janez Žurman,
p. Marjan Cafuta,
p. Andrej Sotler,
p. Janko Gašparič,
p. Franc Meško.

Uradne ure v pisarni župnije

Vsak dan po jutranji in večerni sveti maši ter v ponedeljek in petek od 10. do 12. ure.
Telefonska številke pisarne:
059 073 000