• Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

Božič v Kloštru

Praznik rojstva našega Gospoda Jezusa Kristusa, smo letos praznovali »cel vikend in čez«. V petek smo zaključili z okrasitvijo smrek in postavitvijo jaslic, ki so letos v duhu sinode, ki poteka v Cerkvi. Pri pripravi jaslic in postavitvi je moč zaslediti nasprotja, ki povezujejo in privlačijo… sodelovanje mladine in odraslih, ljudi vseh stanov in poklicev, novo in staro, naravne in umetne materiale, mah, les in plastiko, tradicijo in sodobnost, lesene figure in figure s 3D printerja,…

V soboto, na sveti večer ob 21.00 smo obhajali »družinsko polnočnico« pri kateri so sodelovali veroučenci in prepevala: Otroški pevski zbor zasebne glasbene šole sv. Petra in Pavla, ki deluje v našem samostanu, pod vodstvom profesorice ge. Neže Tement ter komorni zbor KOR iz Markovcev.

Ta »pravo« polnočnico smo obhajali »ko je bila noč na pol poti«. Pri maši nas je nagovoril p. Andrej M. Sotler, na koru pa je prepeval Župnijski pevski zbor sv. Petra in Pavla.

Pozno mašo na praznih Jezusovega rojstva ob 10.30 so nam s petjem obogatili mladi pevci iz naše župnije. Po maši je pri jaslicah potekal blagoslov otrok. Vsak otrok je prejel tudi ovčko v spomin na obisk pri Jezusu, o katerem je Janez Krstnik dejal, da je Jagnje Božje.

Na Štefanovo je bil pri maši blagoslov vode in soli. Po maši so nas obiskali trikraljevski koledniki, ki pa so nato odšli na pot po župniji, oznanjat veselo novico Božjega rojstva in zbirati darove za misijone.

Dragi obiskovalci naše spletne strani, lepo povabljeni v našo cerkev na ogled jaslic s sinodalno noto in na ogled razstave jaslic v naši minoritski kleti, ki nosi naslov »Povsod Boga, povsod imejmo jaslice«.

Župnija

Minoritski trg 1
2250 Ptuj – Slovenija
059 073 000
zupnija@kloster.si
TRR: SI56 0420 2000 3317 434
Župnik: p. Andrej Sotler

Duhovniki

Duhovniki, ki delujejo v ptujskih župnijah:
p. Andrej Feguš,
p. Matei Sentes,
p. Milan Kos,
p. Janez Žurman,
p. Marjan Cafuta,
p. Andrej Sotler,
p. Janko Gašparič,
p. Franc Meško.

Uradne ure v pisarni župnije

Vsak dan po jutranji in večerni sveti maši ter v ponedeljek in petek od 10. do 12. ure.
Telefonska številke pisarne:
059 073 000