Velika noč 2021

168845843 1811631839011059 6767298109672213094 n

Letošnje velikonočne praznike smo zaradi epidemije obhajali brez navzočnosti vernikov. Verniki so slovesnosti spremljali s prenosom dogajanja preko interneta. Hvala vsem, ki ste pripravili božji grob in okrasitev cerkve ter vsem, ki ste v teh dneh obiskali cerkev.

 

Veliki teden

Vigilija velike sobote

Velikonočna nedelja - vstajenska maša

Ob veliki noči, vam patri minoriti in redovni brat želimo blagoslovljene praznike, polne vere, upanja in ljubezni. Naj vam osrečujoča zavest Kristusove zmage nad smrtjo, vlije novega upanja in poguma za ta čas preizkušenj. Ponesite svetlobo Vstalega tudi bolnim in ostarelim v naši župniji.

 

Božične jaslice

 

Spoštovani župljani, obiskovalci naše cerkve in samostana ter vsi dobro misleči ljudje!

Patri in redovni brat vam želimo zdravja, blagoslova in milosti ter Marijinega varstva v novem letu 2021.

 

 

jaslice refektorij 2020 002

Jaslice v Kloštru

 

Jaslice pri sv. Roku

 

 Jaslice v Refektoriju

 

Hvala vsem, ki ste pomagali pri postavljanju jaslic in veroučencem za lepo okrašeno božično smreko.

Božičnica iz župnije sv. Petra in Pavla na Ptuju - 2020

jaslice kloster 2020

V teh zaostrenih zdravstvenih razmerah, ko se ne moremo družiti, smo si z veroučenci zadali nalogo, da bomo poskušali na daljavo pripraviti letošnjo božičnico. Za vse je bilo to nekaj novega in pod vprašanjem, kako nam bo to uspelo. S skupnimi močmi in zavzetostjo smo uspeli pripraviti božični program, ki je bil predvajan na sveti večer in vam je dan tudi na internetni strani kot možnost, da poživite skrivnost Jezusovega rojstva.

Zahvala gre vsem sodelujočim, ki so svojim posnetkom govora ali glasbe sestavili mozaik božične zgodbe, ki jo je oblikovala katehistinja Karmen. 

GOVOR: MAJ ŽIBERT, VID BEGUŠ MIHELIČ, TAI PROSENJAK, ANDREJ KOSTANJEVEC, JERNEJ KOSTANJEVEC, EVA KOZEL, TIA VALENKO, ŠPELA FAJT, ŠPELA BRUMEC, GABRIELA REZAR, LUCIJA VERDENIK, KATARINA VERDENIK.

GLASBA: ANA AUBEL, DAVID AUBEL, ANJA TIKVIČ, KLARA TIKVIČ, JULIJA MAJCEN, SOFIJA BAUMAN, MATIJA KOSTANJEVEC, ANEJ HORVAT, TILEN BER, LUKA BER, FILIP BER.

Na spodnjih dhev povezavah si lahko ogledate posnetek božičnice.

http://prenos.kloster.si/datoteke/bozicnica_1del_preview.m4v

http://prenos.kloster.si/datoteke/bozicnica_2del_preview.m4v

Prvo sveto obhajilo - 2020

P7050054

Slovesnost letošnjega prvega obhajila smo morali iz maja prestaviti v začetek julija. Po dolgih letih je prvo obhajilo ponovno potekalo na samostanskem dvorišču, kakor je bilo pred ponovno zgraditvijo cerkve v navadi. Tokrat je 27 otrok prejelo prvo obhajilo. Pri maši so lepo sodelovali in s pomočjo katehistinje Tine Fakin lepo oblikovali samo slovesnost.

Subcategories