Božične jaslice

 

Spoštovani župljani, obiskovalci naše cerkve in samostana ter vsi dobro misleči ljudje!

Patri in redovni brat vam želimo zdravja, blagoslova in milosti ter Marijinega varstva v novem letu 2021.

 

 

jaslice refektorij 2020 002

Jaslice v Kloštru

 

Jaslice pri sv. Roku

 

 Jaslice v Refektoriju

 

Hvala vsem, ki ste pomagali pri postavljanju jaslic in veroučencem za lepo okrašeno božično smreko.

Božičnica iz župnije sv. Petra in Pavla na Ptuju - 2020

jaslice kloster 2020

V teh zaostrenih zdravstvenih razmerah, ko se ne moremo družiti, smo si z veroučenci zadali nalogo, da bomo poskušali na daljavo pripraviti letošnjo božičnico. Za vse je bilo to nekaj novega in pod vprašanjem, kako nam bo to uspelo. S skupnimi močmi in zavzetostjo smo uspeli pripraviti božični program, ki je bil predvajan na sveti večer in vam je dan tudi na internetni strani kot možnost, da poživite skrivnost Jezusovega rojstva.

Zahvala gre vsem sodelujočim, ki so svojim posnetkom govora ali glasbe sestavili mozaik božične zgodbe, ki jo je oblikovala katehistinja Karmen. 

GOVOR: MAJ ŽIBERT, VID BEGUŠ MIHELIČ, TAI PROSENJAK, ANDREJ KOSTANJEVEC, JERNEJ KOSTANJEVEC, EVA KOZEL, TIA VALENKO, ŠPELA FAJT, ŠPELA BRUMEC, GABRIELA REZAR, LUCIJA VERDENIK, KATARINA VERDENIK.

GLASBA: ANA AUBEL, DAVID AUBEL, ANJA TIKVIČ, KLARA TIKVIČ, JULIJA MAJCEN, SOFIJA BAUMAN, MATIJA KOSTANJEVEC, ANEJ HORVAT, TILEN BER, LUKA BER, FILIP BER.

Na spodnjih dhev povezavah si lahko ogledate posnetek božičnice.

http://prenos.kloster.si/datoteke/bozicnica_1del_preview.m4v

http://prenos.kloster.si/datoteke/bozicnica_2del_preview.m4v

Prvo sveto obhajilo - 2020

P7050054

Slovesnost letošnjega prvega obhajila smo morali iz maja prestaviti v začetek julija. Po dolgih letih je prvo obhajilo ponovno potekalo na samostanskem dvorišču, kakor je bilo pred ponovno zgraditvijo cerkve v navadi. Tokrat je 27 otrok prejelo prvo obhajilo. Pri maši so lepo sodelovali in s pomočjo katehistinje Tine Fakin lepo oblikovali samo slovesnost.

Praznik apostolov sv. Petra in Pavla - 2020

P6290119

Na praznik apostolov Petra in Pavla smo obhajali žegnanje v naši župniji saj sta ta dva apostola zavetnika naše župnije in samostana. Slovesno mašo je ob somaševanje duhovnikov vodil p. Milan Kos, ker v tem letu obhaja 30 let duhovništva. Po maši je bilo družabno srečanje na samostanskem dvorišču.

Read more ...

Subcategories