Glasilo ptujskih župnij

zivljenje vstajenje logo

Delavnice molitve in življenja

delavnica molitve

Delavnice molitve in življenja (DMŽ) so šola molitve, šola življenja in šola apostolata ter tudi orodje nove evangelizacije.

Ustanovitelj tega služenja v Cerkvi je bil br. Ignacio Larrañaga, v Španiji rojeni kapucin, ki je deloval v Čilu. V Sloveniji so z DMŽ začeli bratje kapucini leta 1994.
DMŽ obsegajo 15 srečanj, po eno srečanje na teden. Vsako srečanje vključuje branje in premišljevanje odlomka Svetega pisma; sporočilo, ki med drugim oznani Očetovo brezpogojno ljubezen, zrelo vero, izročitev, bratsko dobroto, skrb za uboge, apostolsko vnemo… Spoznavamo različne molitvene načine. Na ta način se učimo vstopati v zaupen in pristen osebni odnos z Bogom.

Vse to udeležence DMŽ vztrajno vabi naj poglobijo oziroma preoblikujejo svoje življenje po evangeljskih vrednotah.
Spoštovani župnijski sodelavci, člani cerkvenih skupin, mladi nad 18 let, odrasli, upokojenci, samski, zakonci, ovdoveli, brezposelni, od cerkve oddaljeni, tisti, ki ne morete prejemati zakramentov in vsi ostali prisrčno povabljeni na UVODNO SREČANJE DELAVNICE MOLITVE IN ŽIVLJENJA v petek 10. 1. 2020 v veroučno učilnico po večerni maši, ki je ob 18.00 uri v župnijski cerkvi sv. Petra in Pavla na Ptuju. Uvodno srečanje je namenjeno predstavitvi delavnice molitve in življenja; spoznali bomo njeno naravo, delovanje, vsebino, učinkovitost. pridite in poglejte.

LEPO POVABLJENI!
s. Hermina Nemšak FBS