Cvetna nedelja 2020

naslovna1
Letošnja cvetna nedelja je bila nekoliko drugačna od prejšnjih, ko smo v cerkev prinesli presmece in jih je duhovnik blagoslovil. Zaradi epidemije koronavirusa smo morali ostati doma in spremljati sveto mašo na TV ekranih. Na pobudo katehistinj smo si kljub temu naredili presmece in z njimi sodelovali pri maši. Duhovnik jih je blagoslovil, mi smo jih pa pokropili z blagoslovljeno vodo.
Presmece dajemo na ogled na internetno stran župnije, da si bomo na takšen način ustvarili vzdušje, ki bi bilo na minoritskem dvorišču na cvetno nedeljo.

 prvoobhajancii presmeci A 2020

veroucenci presmeci A 2020

veroucenci presmeci B 2020

Praznovanje Velike noči

velikanoc2020002

Čeprav nam je pandemija koronavirusa letos onemogočila, da bi praznovali veliko noč tako kot smo bili navajeni, smo našli nove načine.

Iz naše župnijske cerkve smo lahko spremljali sveti maši na cvetno nedeljo in na veliki četrtek. Bili smo doma pred TV ekrani, vendar smo vseeno naredili lepe presmece. Tudi pri blagoslovu velikonočnih jedil smo bili doma in duhovniki so nam po TV blagoslovili žegen. Ob tem smo se želeli veroučenci naše župnije povezati in zaradi tega smo doma izdelovali pisanke, ki so preko modernih elektronskih komunikacij prispele do p. Milana. Lepo pobarvane krasijo župnijsko cerkev in na nek način s tem potrjujemo, da smo bili na veliko noč vsi duhovno združeni in povezani ob praznovanju Jezusovega vstajenja.

 

Jasličarski izlet v Božični Vojnik

PC280094

V soboto 28.12.2019 je naša župnija organizirala izlet v Božični Vojnik.

Prvi postanek je bil v Frankolovem pri našem patru Branku Cestniku. Predstavil nam je župnijo in dela pri obnovi cerkve. Tudi pastoralno delo nam je predstavil. Po prijaznem druženju smo pot nadaljevali v »Božičnem Vojniku. Sledil je ogled cerkve sv. Jerneja – pa Jernejev dom in nato po ulicah, kjer so bile pred vsako hišo jaslice; povsod so gorele lučke in spremljala nas je nežna glasba.

Iz kakšnih vse materialov so bile narejene in s kakšno domišljijo izdelane. Vsake jaslice, od tako majhnih pa do velikih, nosijo v sebi sporočilo – rojstvo našega zveličarja Jezusa Kristusa.

Polni lepih vtisov smo se vrnili na Ptuj.

Božič v Kloštru - 2019

 

Pri polnočnici za otroke in družine je sodelovalo okrog štirideset otrok. V igri so predstavili skrivnost angelovega oznanjenja Mariji, Jezusovo rojstvo v Betlehemu in poklon treh kraljev. Župnijski otroški zbor in orkester Zasebne glasbene šole v samostanu sta glasbeno obogatila sv. mašo, ki jo je daroval p. Milan Kos. Že naslednji dan so se zbrali otroci, ki so pod vodstvom Tine Fakin in mladih pripravili koledovanje v župniji. V sedmih skupinah so obiskovali družine in zbrali lepo vsoto za misijonske namene.

Preberi več