Božič 2018

PC250009

OTROŠKA POLNOČNICA

Ob 21. uri je bila otroška polnočnica, pri kateri so uvodno božično zgodbo skupaj s katehistinjo Karmen pripravili veroučenci 7 razreda . Pri maši je sodeloval župnijski otroški pevski zbor pod vodstvom Tine, spremljal pa jih je orkester zasebne glasbene šole tukajšnega samostana pod taktirko ranvnateljice Lije. Med mašo so sodelovali tudi letošnji prvoobhajanci.

POLNOČNICA

Tradicionalno polnočnico je ob somaševanju duhovnikov p. Janeza in p.Milana daroval provincial minortiske province p.Igor Salmič. Prepeval je župnijski pevski zbor pod vodstvom mladega organista Mihaela Cepa.

BLAGOSLOV OTROK NA BOŽIČ

V jaslicah imamo otroka - Boga, ki ga vsi občudujemo in pogledujejo z občudovanjem. Jezus je tudi pozneje dajal za vzgled otroke. Kdor bo njim podoben, bo deležen nebeškega kraljestva. Tako je lepa navada, da pri jaslicah na božič blagoslovimo otroke in jim podarimo majhnega Jezusa, ki jih naj blagoslavlja na njihovi poti odraščanja v družini.

TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT

Na Božič zvečer je bil v cerkvi tradicionalni koncert Zbora sv. Viktorina Ptujskega ob sodelovanju z godalnim sektetom ZGŠ sv. Petra in Pavla na Ptuju. 

TRIKRALJEVSKA AKCIJA KOLEDNIKOV IZ NAŠE ŽUPNIJE

Mladi in otroci vsako leto z navdušenjem po božiču obiščejo domove po župniji. Kot trije kralji oznanjajo rojstvo Novorojenega in zbirajo denar za otroke v misijonskih deželah. Letos so z vašo radodarnostjo zbrali nekaj več kot 2000 eur, ki bodo poslani na misijonsko središče za pomoč v misijonih. Iskrena hvala.