Ni dogodkov

Božja beseda

Glasilo ptujskih župnij

Attachments:
Download this file (november-2019.pdf)November-20191355 kB
Download this file (oktober-2019.pdf)Oktober 20191372 kB
Download this file (september-2019.pdf)September 20191570 kB
Download this file (avgust-2019.pdf)Avgust 20191602 kB
Download this file (Julij-2019.pdf)Julij 2019878 kB
Download this file (junij-2019.pdf)Junij 20191616 kB
Download this file (Maj-2019.pdf)Maj 20191520 kB
Download this file (April-2019.pdf)April 2019268 kB
Download this file (marec-2019.pdf)Marec 2019491 kB
Download this file (Januar-2019.pdf)Januar 20191619 kB

Viktorinov večer - 27. september

viktorinov vecer september

Čustvena dediščina naših družin – zgodba vseh nas

V petek, 27. septembra bo ob 19. 30 uri v refektoriju minoritskega samostana na Ptuju Viktorinov pogovorni večer s psihoterapevtko mag. Violeto Irgl, spec. ZDT na temo: Čustvena dediščina naših družin – zgodba vseh nas, s predstavitvijo knjige Konec molka. Pogovor bo vodila Jana Debeljak, ki že več kot dve desetletji pripravlja in vodi televizijske oddaje, v katerih se z gosti pogovarja o zdravju na vseh področjih: fizičnem, psihičnem, čustvenem in duhovnem.
V Glasbenem utrinku bo nastopila Eva Peklar, citre pod mentorstvom Doroteje Dolšak iz Zasebne glasbene šole sv. Petra in Pavla.

mag. Violeta Irgl je Ptujčanka, ki živi in dela v Ljubljani. Violeta je specialistka zakonske in družinske terapije ter ustanoviteljica Inštituta za okrevanje po travmi, psihoterapijo in svetovanje Rahločutnost. Svoje terapevtske izkušnje je kot avtorica (v soavtorstvu z Jano Debeljak) zapisala v knjigi Konec molka: Kako podpreti otroka po travmatični izgubi matere ali očeta. Knjiga je izšla lani tudi v angleškem jeziku pod naslovom The End of Silence. Več na: http://www.rahlocutnost.si/

Violeta Irgl pravi »Največji oviri, zaradi katerih tako dolgo ne spregovorimo, sta prav strupeni sram in strah, ki nas pehata v skrivanje bolečine, beg iz odnosov, osamljenost, osamo, nemoč, nebogljenost. Navzven pa nas obrambni mehanizmi pogosto silijo, da se vedemo, kot da smo močni in neranljivi.«

Vabljeni na Viktorinov večer
Peter Pribožič

Viktorinov večer - petek 12.4.

V petek 12. aprila ob 19.30 uri vas vabimo na Viktorinov večer v refektorij minoritskega samostana na Ptuju. Z nami bo p. dr. Igor Salmič – provincial slovenskih minoritov, ki nas bo nagovoril na temo "Večno življenje - pozabljena prvina krščanske vere".

V glasbenem utrinku bodo nastopile Ana Dvoršak na flavti in Živa Horvat v spremljavi s klavirjem iz Zasebna glasbene šole sv. Petra in Pavla.

Vabljeni !

viktorinov vecer april2019

Viktorinov večer, gost: dr. Klemen Jaklič (18. 1. 2019)

Viktorinovi veceri

Viktorinov večer z ustavnim sodnikom

Viktorinov večer bo v petek 18. januarja 2019 ob 18.30 uri v minoritskem samostanu na Ptuju z ustavnim sodnikom ddr. Klemenom Jakličem na temo “Vloga in pomen ustavnega sodstva v svobodni demokratični družbi”. Pogovor vodi novinar Radia ognjišče Alen Salihovič. V glasbenem utrinku bodo nastopili Hana Berlak violina, Živa Horvat, klavir mentor Matjaž Antončič iz Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju. 

DDr. Klemen Jaklič je diplomiral iz ustavnega prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Iz primerjalnega ustavnega prava ( Zavezujočnost odločitev ustavnih sodišč: primerjalna analiza nemškega in ameriškega modela) je magistriral na Univerzi Harvard, nato pa kot dobitnik Fulbrightove štipendije tam nadaljeval z doktorskim raziskovanjem.

Doktorat je opravil tudi na univerzi v Oxfordu. Z vzporednim delom na obeh kontinentih in pod vodstvom vodilnih avtoritet s tega področja je pridobil avtentičen uvid v primerjalna vprašanja ustavnega prava Evrope in ZDA. Izkušnje je uporabil pri večletnem predavanju skupaj več kot dvajsetih predmetov s svojega področja, na petih različnih oddelkih univerze Harvard v Bostonu.

Pred leti se je iz ZDA vrnil v Slovenijo, pri čemer, poudarja, ga ni vodila utilitarna logika v smislu, kaj se splača in kaj ne. Čutil je, da je to potrebno, ob tem pa želel, da družina spet zaživi skupaj. Pred tem so namreč nekaj časa živeli ločeno. V Sloveniji je Ddr. Jaklič deloval v okviru imenovanj v različne skupine pravnih strokovnjakov. Med drugim je kot soustanovitelj Zavoda za brezplačno pravno pomoč uspešno sodeloval z Varuhinjo človekovih pravic in prispeval k razrešitvi številnih življenjskih stisk socialno ogroženih. Od leta 2013 je bil vsako leto uvrščen med deset najvplivnejših slovenskih pravnikov Ddr. Klemen Jaklič je funkcijo ustavnega sodnika nastopil 27. marca 2017.

Vabljeni na pogovor z ustavnim sodnikom v okviru Viktorinovih večerov !

Peter Pribožič