Božja beseda

Glasilo ptujskih župnij

zivljenje vstajenje logo

Viktorinov večer, 25. januar 2013

Vabimo vas na Viktorinov večer z naslovom “Pridite in poglejte”, v petek 25. januarja, ob 19. uri v refektoriju minoritskega samostana. Gostja bo mag. s. Magda Burger - šolska sestra De Notre Dame.

Za glasbeni utrinek bo poskrbel mešani pevski zbor župnije sv. Peter in Pavel na Ptuju pod vodstvom zborovodje Uroša Sagadina.

Na Viktorinovem večeru nam bo sestra Magda Burger predstavila Slovenski pastoralni načrt. Sestra Magda je pri nastajanju pastoralnega načrta vseskozi aktivno sodelovala v pripravljalnem odboru in o tem pravi: "Živa občestva Cerkve in njihovi posamezni člani bodo z novo apostolsko gorečnostjo vabili in spremljali brate in sestre k osebni veri, k osebnemu srečanju s Kristusom kot Odrešenikom človeka, da bi se drug drugemu lahko darovali v ljubezni" (PIP 59).

Dokument nam bo približala na tak način, da bo lahko vsakdo razumel, da je zares treba »zavihati rokave« in vsak na svojem področju odriniti na globoko. Skupaj bomo odkrivali, kaj želi dokument povedati občestvu, ki se bo zbralo ta večer in kje iskati novo apostolsko gorečnost za spremljanje in delovanje.

Vabljeni!