Ni dogodkov

Božja beseda

Glasilo ptujskih župnij

Spremno pismo ob vpisu k verouku 2018

Spoštovani starši naših veroučencev!

 

Začetek šolskega leta je ponoven izziv v razmisleku, kako oblikovati vzgojo in podajanje resnic vere našim veroučencem. Vprašanje je, kako na razumljiv način spregovoriti o pomembnih vprašanjih, s katerimi se danes še ne soočajo, a bodo v teku njihovega življenja odigrala odločilno vlogo? Tempo življenja je stalno večji in izzivi z njim. Verske resnice dojemamo temu primerno.
Pomembno je, da gremo v korak s časom, a vendar preudarno uvajamo spremembe.
Tudi na Ptuju bomo poskusili ta ali oni nov prijem. Želimo, da bi naši otroci in doraščajoči ob Jezusu dojeli, da so dragoceni, pa ne le oni, ampak vsak človek. Naš verouk želi spodbujati ljubezen do stvarstva, za kar imamo lep vzgled pri sv. Frančišku. V ospredju niso le teoretična znanja, enakovredna je sposobnost doživljanja božje bližine in ljubezni.
Vidna novost letošnjega veroučnega leta je obvezen vpis vsakega otroka s strani staršev ali skrbnikov, ne glede na to, kateri razred bo otrok obiskoval. Gre za pravilno ravnanje z osebnimi podatki, saj bo vsak, ki otroka prijavi k verouku seznanjen z uporabo njegovih osebnih podatkov in imel možnost o njihovi uporabi odločati. Mnogo pomembnejše pa je, da se lahko ob tej priliki pogovorimo o samem verouku in tako tudi starši pridete do besede. Dragoceno nam je srečanje z vami, ker verjamemo, da lahko tako bolj kakovostno delamo v blagor naših otrok.
Hvala tudi za Vaše zaupanje. Veliko nam pomeni, da smemo delati z najdragocenejšim kar imate.

Vaši katehetje...
Lea, Natalija, Jelka, Nada, Milena, Karmen, Tina, p. Milan, p. Matej, p. Andrej

Vpis otroka v veroučni letnik:
- sv. Jurij: v tednu med 10. in 14. septembrom v župnijski pisarni med 8.30 in 10h ter med 15h in 18h
- sv. Peter in Pavel: 10., 11., 12, in 13. septembra (od ponedeljka do četrtka) v času veroučnih ur in v petek, 14. septembra med 10h in 12h ter 16h in 18h
- sv. Ožbalt: 10., 12., 13. in 14. september (ponedeljek, sreda, četrtek in petek) med 10h in 12h ter 16h in 18h
Spremembe bodo tudi glede našega obveščanja staršev o delu otrok pri verouku.

Povezava: URNIK VEROUKA 2018/2019

Povezava: VPISNICA K ŽUPNIJSKI KATEHEZI

10. navadna B