Božja beseda

Glasilo ptujskih župnij

zivljenje vstajenje logo

Spremno pismo ob vpisu k verouku 2020/2021

Dragi starši veroučencev !

Ob začetku veroučnega leta vas kateheti lepo pozdravljamo in želimo lep začetek veroučnega in šolskega leta 2020-2021.

Ko utrjujemo našo vero, se ne zanašajmo samo na verouk, saj je vendar jasno, da verouk brez verske vzgoje v družini ne more otroka vzgojiti v kristjana. Potrudimo se, da bomo otrokom posvečali dovolj časa in dovolj ljubezni in tako gradili temelj, ki ga bomo lahko dograjevali učitelji, vzgojitelji in kateheti. Otroku boste najbolj pomagali k rasti v veri, če boste skupaj z njim obiskovali nedeljsko sveto mašo in v družini gojili skupno molitev. Naj bo pot vaših otrok skozi vrata šolskih in veroučnih učilnic blagoslovljena in naj jih spremlja tudi naša molitev.

ZAČETEK VEROUKA – v ponedeljek, 14. septembra 2020.

VPIS – tudi letošnje veroučno leto je obvezen vpis vsakega otroka k verouku s strani staršev ali skrbnikov, ne glede na to, kateri razred bo otrok obiskoval. S seboj prinesite izpolnjeno vpisnico (najdete jo tukaj). Ob tej priliki se bomo pogovorili o samem verouku in tako tudi starši lahko pridete do besede. Dragoceno nam je srečanje z vami, ker verjamemo, da lahko tako bolj kakovostno delamo v blagor vaših otrok.

Vpis otroka v veroučni letnik bo:

Sv. Peter in Pavel in sv. Rok: 14., 15., in 17. septembra (od ponedeljka do četrtka) v času veroučnih ur in v petek, 18. septembra med 11h in 12h.

 

DAR ZA VEROUK - z veroukom nastanejo tudi stroški. Z vašim darom (30,00 EUR za vašega otroka – če jih imate več, je za vse skupaj 30 EUR) bomo delno krili stroške.
Knjiga in delovni zvezek ter liturgični zvezek se plačajo posebej.
V kolikor ne zmorete poravnati stroška ob vpisu, lahko tudi na obroke. Hvala za razumevanje!

vaši katehetje
p. Milan, kat. Milena, kat. Karmen in kat. Tina

10. navadna B