Božja beseda

Glasilo ptujskih župnij

zivljenje vstajenje logo

Attachments:
Download this file (oktober-2020.pdf)Oktober 2020448 kB
Download this file (september-2020.pdf)September 2020524 kB
Download this file (avgust2020.pdf)Avgust 2020439 kB
Download this file (julij-2020.pdf)Julij 20201204 kB
Download this file (Junij-2020.pdf)Junij 2020549 kB
Download this file (Marec-2020.pdf)Marec 2020625 kB
Download this file (februar-2020.pdf)Februar 20201338 kB
Download this file (januar-2020.pdf)Januar 20201280 kB

Molitvena skupina

Molitvena skupina Prenove v Duhu, Ptuj, sv. Peter in Pavel


Začetek molitvenih srečanj sega v leto 1999 v binkoštno osmino (obisk Marije iz Nazareta v Sloveniji). Pobudnica je bila gospa Trezika Prevolšek, ki je iskala pot do duhovnikov, ki bi bili pripravljeni delati z molitveno skupino.
Prisluhnil ji je p. Janez Ferlež, tako smo se začeli zbirati k molitvi in petju , enkrat tedensko.
Po premestitvi p. Ferleža je skupino prevzel p. Jože Osvald, ki jo vodi še danes.
Skupina se zbira ob četrtkih po večerni maši. Traja do ene ure in pol. Število članov se giblje med 20 in 30. Pater nam vsakič izpostavi sv. Rešnje Telo. Enkrat mesečno imamo sv. mašo, večkrat pa tudi molitve nad skupino oz. nad posamezniki z Najsvetejšim.
Uvodni del začnemo s slavljenjem in zahvaljevanjem, nato se ustavimo ob odlomkih iz sv. Pisma, ob tem premišljujemo, izpovemo svoje prošnje in zahvale. Na koncu prejmemo še blagoslov.
Pri petju nam je v pomoč pesmarica Jezus je Odrešenik. Večkrat zmolimo tudi Rožni venec Božjega usmiljenja ali kakšno »desetko«.
Enkrat letno p. Jože organizira s pomočjo svojih sodelavcev seminar Prenove v Duhu. Poleg domačih duhovnikov, škofov pa so včasih posebni predavatelji: leta 2014 – gost fra. Ivo Pavić in leta 2015 – p. Josip Blažević. Seminarji potekajo sedem tednov in se odvijajo v postnem času. Teh seminarjev se udeleži od 100 – 150 ljudi. Seminarji nas poučujejo in s tem širijo udeleženim versko znanje. Molitveno srečanje nam pomaga k boljšemu sodelovanju pri bogoslužju. Živo se zavedamo delovanja sv. Duha v Cerkvi.

Nekaj misli:
• Bistvo molitve je spoznanje, da me Bog neskončno ljubi.
• Vse je dar, vse ima svoj pomen, posebej če znamo to sprejeti.
• V preizkušnji: usedi se in se zahvaljuj za stisko. Ker smo samo ljudje, smo dostikrat nemočni, zato Boga prosimo za moč, ki jo dobimo od sv. Duha. Bog bo na naše prošnje vedno odgovoril, potrebna je le potrpežljivost. Ko čakaš na odgovor, ga slaviš in se mu vesel zahvaljuješ.
• Vse majhne stvari delane z ljubeznijo, so velike. Vse je Božji dar, odvisno, kako to uporabljamo.
• Krepost je: zadovoljiti se s tem, kar je najbolj potrebno. Učimo se biti odprti do Božjega klica.

Hvalimo in slavimo Gospoda zaradi njegove milosti, ki smo jo deležni v molitveni skupini. Veselimo se četrtkovih srečanj in novih spoznanj v rasti vere, ki nam jih z vso potrpežljivostjo in globoko vero podaja naš duhovni vodja p. Jože. Naša vera postaja živa, verujemo, da je Jezus med nami, podarja nam mir in nas vodi, če smo le dovolj odprti za Njegove navdihe.

Vabljeni k molitvi!