Božja beseda

Glasilo ptujskih župnij

zivljenje vstajenje logo

Attachments:
Download this file (Januar 2018.pdf)Januar 2018.pdf[ ]848 kB

Ministranti

 mini1aNekoč je bil ministrant zastopnik zbranih vernikov, kaj pa danes? Nekateri menijo, da ta služba ni več potrebna, saj pri bogoslužju sedaj vsi sodelujemo.

Morda smo bili po 2. vatikanskem cerkvenem zboru res v nekaterih stvareh kratkovidni, a zdaj vedno bolj čutimo, da potrebujemo vidna znamenja odrešenja. Lepo bogoslužje zato narekuje pestrost in urejenost dogajanja, kjer je vloga vseh sodelavcev-posebno ministrantov zelo pomembna. Ministranti skupaj z drugimi sodelavci pri bogoslužju uresničujejo skupno krstno duhovništvo in dajejo bogoslužnim opravilom praznični značaj, povečujejo njihovo izrazno moč in vernikom pomagajo doživljati božjo bližino.

Biti ministrant? Biti na očeh vseh ljudi? Pomagati duhovniku? Na prvi pogled se zdi biti ministrant mogoče težko. Pa ni! Vprašaj ministrante, zakaj so to radi, in dobil boš veliko odgovorov. Ker je družba v redu, ker se imamo "fajn", ker... A najlepše je, ker služimo Bogu in ljudem, ker nismo pri maši samo opazovalci, ampak nekaj naredimo, ker smo pomembni duhovnikovi sodelavci pri bogoslužju - in ker smo zmeraj zraven! Povezujemo se tudi z drugimi ministranti, predvsem z ministranti iz drugih minoritskih župnij. Ministriramo ob nedeljah, pa tudi med tednom. S svojim obnašanjem poskušamo obogatiti bogoslužje. Postani tudi ti ministrant, ministrantka. Če se nam želiš pridružiti, se nikar ne boj in pridi v zakristijo. Z veseljem te bomo sprejeli.

Naša ministrantska skupina šteje približno 25 ministrantov in se srečujemo vsako nedeljo pri svetih mašah in enkrat  mesečno na srečanjih.