• Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

Na tiho nedeljo, 26.marca 2023, smo v naši župniji obhajali družinsko sveto mašo pri kateri so sodelovali veroucenci posameznih razredov. Pri maši je prepeval otroški pevski zbor ZGŠ, ki deluje v samostanu sv.Petra in Pavla pod vodstvom ge.Neže Tement.

Pri maši je p.Andrej ob nedeljski božji besedi razmišljal o naših "grobovih" v katere se včasih zatečemo in skrijemo, ter v njih postanemo "mrtvi" za druge. Jezus pa nas, tako kot Lazarja iz groba v Betaniji, vabi in kliče ven. Kliče in vabi nazaj v življenje medsebojnih odnosov. Druga misel se je vrtela okoli tišine in tihote, ki nam lahko glasno spregovori, če ji upamo prisluhniti. Tišine, ki je pomembna v naših medsebojnih odnosih in potrebna, da lahko drugemu prisluhnemo, ga slišimo. Potrebna, da lahko o slišanem premišljujemo. Tihota je pomemben del tudi v bogoslužju. Tako pri vsaki sveti maši kakor predvsem v bogoslužju velikonočnega tridnevja, predvsem velikega petka in sobote.

Ob sklepu maše so otroci mamicam izrekli zahvale ter vsaki mamici in babici podarili cvet, ki so jih v preteklem tednu pri verouku izdelovali pod mentorstvom Karmen Stanet Gril. Mladi pevci na koru pa so mamicam ob sklepu maše podarili pesem "Majhen cvet, prinašam ti Marija".

Župnija

Minoritski trg 1
2250 Ptuj – Slovenija
059 073 000
zupnija@kloster.si
TRR: SI56 0420 2000 3317 434
Župnik: p. Andrej Sotler

Duhovniki

Duhovniki, ki delujejo v ptujskih župnijah:
p. Andrej Feguš,
p. Matei Sentes,
p. Milan Kos,
p. Marjan Cafuta,
p. Andrej Sotler,
p. Janko Gašparič,
p. Tarzicij Kolenko,
p. Franc Meško.

Uradne ure v pisarni župnije

Vsak dan po jutranji in večerni sveti maši ter v ponedeljek in petek od 10. do 12. ure.
Telefonska številke pisarne:
059 073 000